Nieuws

Zonering: wat is het en hoe werkt het?

Adequate beveiliging van evenementen kan niet zonder zonering. Vrijwel ieder evenement maakt dan ook gebruik van een vorm van zonering, maar meestal zonder het bewust te zien als onderdeel van de (toegangs)beveiliging. Dat terwijl zonering een zeer effectieve beveiligingsmaatregel is. Maar wat is het dan precies en hoe werkt het? We vertellen je het in dit artikel.

Nieuws

Perimeterbeveiliging: hoe werkt dat?

De meeste evenementen kenmerken zich door een duidelijk afgebakende locatie. Hekken of muren zijn dan de grens tussen het evenement en alles daarbuiten. Het beveiligen van die grens heet perimeterbeveiliging. Het hoe en waarom daarvan vertellen wij jou in dit artikel.

Nieuws

Wat doen spotters en hoe kunnen ze ondersteund worden met technologie?

Het liefst zien we beveiligers ingrijpen vóórdat er iets gebeurt. Maar incidenten verstoren en voorkomen is allesbehalve eenvoudig en kan zeker niet altijd. Proactief beveiligen is bovendien niet iets wat beveiligers even naast andere werkzaamheden kunnen doen. Serieus inzetten op het op tijd herkennen van afwijkend gedrag van mensen en daarmee bijdragen aan de veiligheid van bijvoorbeeld personen en evenementen vraagt om de inzet van spotters.  

Nieuws

Risicoanalyse: wat is het en waarom is het nodig?

Veiligheidsmaatregelen neem je niet zomaar. Het uitgangspunt zou altijd moeten zijn: geen maatregel zonder risico, geen risico zonder maatregel. Dat wil zeggen dat maatregelen alleen worden genomen als daar een risico tegenover staat en de keerzijde van die medaille is dat geen enkel risico ongeadresseerd mag blijven.

Nieuws

Safety Group kiest voor strategische herpositionering in evenementenbeveiliging

Safety Group gaat met Crowd Support een strategische herpositionering op het gebied van evenementenbeveiliging doorvoeren.