Trigion Safety Group gaat met Trigion Crowd Support een strategische herpositionering op het gebied van evenementenbeveiliging doorvoeren.

Het bedrijf, onderdeel van Trigion, gaat zich toeleggen op het aanbieden van innovatieve oplossingen en gespecialiseerde expertise. Door effectieve en toekomstbestendige oplossingen te ontwikkelen, wil  Trigion Safety Group ook in de toekomst een gedegen beveiliging van grote evenementen mogelijk maken.

De evenementenbeveiligingsmarkt is overspannen in de zin van scheve verhoudingen tussen vraag een aanbod. Grootschalige evenementen breiden uit in omvang of duur. Door de overvolle kalender gaan festivals en andere evenementen elkaar steeds vaker overlappen. Voor de beveiliging tijdens deze evenementen wordt veelal gebruikgemaakt van oproep- en inleenkrachten. Daardoor is personeel niet altijd beschikbaar, terwijl evenementen per definitie vragen om flexibiliteit. De invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans maakt het bovendien kostbaarder en moeilijker om arbeidspieken op te vangen. Hierdoor is voorspelbaar dat (de kwaliteit van) de beveiliging bij evenementen in het gedrang komt.

Geen toezeggingen doen

‘Als  Trigion Safety Group staan we voor zekerheid. We blijven daarbij eerlijk en transparant: we willen geen toezeggingen doen waarvan voorzienbaar is dat ze in de toekomst niet meer haalbaar zijn. Dat is niet in het belang van onze opdrachtgevers en ook niet van onze medewerkers. Niet langer meer gaan we met Trigion Crowd Support oproep- en inleenkrachten in grote aantallen inzetten, maar we verschuiven onze dienstverlening van operationele activiteiten naar tactische’, zegt Cendy Meijerink, algemeen directeur van Trigion Safety Group.

Kennis en innovatie

Het bedrijf ontwikkelt zich tot kennispartner en gaat innovatieve oplossingen introduceren, die op een bestendige wijze bijdraagt aan de beveiliging van evenementen. Als onderdeel van Trigion ziet  Trigion Safety Group veel perspectief in geavanceerde diensten en technologische support. Daarom ontwikkelt Safety Group de dienstverlening van Trigion Crowd Support in de richting van een innovatieve en specialistische unit in evenementenbeveiliging.

Contractuele afspraken nakomen

Voor bestaande medewerkers worden andere banen gezocht binnen het netwerk van Facilicom Group, waar Trigion Crowd Support onderdeel van is. Ook flexkrachten krijgen begeleiding bij het vinden van andere tijdelijke functies. Trigion Crowd Support komt overigens alle contractuele afspraken voor de beveiliging van toekomstige evenementen na.