• menu

Nieuwsoverzicht

Samenwerking Safety Group en Safesight

 Traffic Support en Crowd Support slaan de handen ineen met Safesight. Safesight ondersteunt veiligheidsorganisaties met innovatieve technologie. Crowd Support en Traffic Support, beide onderdeel van Safety Group, zijn specialisten in dienstverlening op het gebied van evenementenveiligheid, -verkeer en -vervoer. Een samenwerking met Safesight past bij onze ambitie om technologische innovaties en praktijk samen te brengen. De strategische samenwerking is een logisch gevolg van de complementaire dienstverlening. Waar Crowd Support en Traffic Support veiligheidsplannen en mobiliteitsplannen voor veel evenementen opstellen en daar uitvoering aan geven, zorgt de software van Safesight ervoor dat alle betrokkenen die plannen (en de daaruit voortkomende protocollen en afspraken) kennen en uitvoeren.

Lees meer 

Historische en gezellige Admiraliteitsdagen in Dokkum

Van 7 september tot en met 10 september vonden de Admiraliteitsdagen plaats in Dokkum. De Admiraliteitsdagen staan in het teken van de historie van de stad. Oude ambachten worden op deze dagen gedemonstreerd en het straattheater brengt u terug naar een historische sfeer. Tijdens deze dagen hebben wij ruim honderd beveiligers ingezet om de veiligheid te bewaren over ruim 60.000 bezoekers. De Admiraliteitsdagen staan in het teken van de historie van de stad. Oude ambachten worden op deze dagen gedemonstreerd en het straattheater brengt u terug naar een historische sfeer. Gedurende de Admiraliteitsdagen was er genoeg te beleven. Zo was er een authentieke schepenwedstrijd, een kermis, een kinderplein en verschillende activiteiten.

Lees meer 

Test je kennis: aanhouden en uitzetten

De quiz van deze week gaat over het aanhouden en uitzetten van bezoekers. Wanneer zet je iemand uit en wanneer ga je over tot aanhouden? We vinden het belangrijk dat onze collega's over voldoende beveiligingskennis beschikken.   Thema's We publiceren een keer in de twee weken een quiz. In deze quizjes wordt een tiental vragen gesteld waarmee je heel laagdrempelig je kennis kan "testen". Steeds met afwisselende beveiligingsthema's. De quiz van deze week gaat over het aanhouden en uitzetten van bezoekers op evenementen. Ben jij benieuwd hoe het met jouw kennis staat? Test het hier! Waarom Natuurlijk hebben al onze collega's hun beveiligerspas of zijn ze in opleiding.

Lees meer 

Test je kennis: toegangscontroles bij evenementen

Online kennisquiz We vinden het belangrijk dat onze collega's over voldoende beveiligingskennis beschikken. Natuurlijk hebben al onze collega's hun beveiligerspas of zijn ze in opleiding. Toch is het actueel houden van de kennis op zijn minst net zo belangrijk. Hierom zijn wij gestart met online quizjes. Deze quizjes zij niet alleen onze eigen collega's, maar voor een ieder die iets met beveiliging heeft: van collega's tot studenten en van concullega's tot partners die hierin geïnteresseerd zijn. Iedereen in onze branche heeft immers baat bij goed opgeleide beveiligers. Thema's We publiceren een keer in de twee weken een quiz. In deze quizjes wordt een tiental vragen gesteld waarmee je heel laagdrempelig je kennis kan "testen".

Lees meer 

Topsfeer op Best Kept Secret

Het is al lang geen geheim meer: Best Kept Secret is hèt festival voor de muziekliefhebber die niet alleen houdt van grote namen, maar graag iets nieuws ontdekt. Dit jaar vierde Best Kept Secret haar vijfde verjaardag en pakte daarom uit met een line-up om je vingers bij af te likken. Wij waren erbij samen met ons zusterberdrijf Traffic Support en zorgden voor de bereikbaarheid en veiligheid van dit driedaagse festival. Headliners als Radiohead en Arcade Fire trokken de nodige muziekliefhebbers naar Hilvarenbeek. Maar natuurlijk kwamen bezoekers ook juist voor de minder bekende artiesten, die op Best Kept Secret de kans kregen om te spelen voor een groot publiek.

Lees meer 

Het sprookje genaamd Emporium

Er was eens een recreatiegebied in Wijchen waar een temperatuur van boven de 30 graden 25.000 danceliefhebbers er afgelopen zaterdag niet van weerhield om flink te feesten. Dit deden ze op het dance-evenement Emporium, wat dit jaar in het teken van sprookjes stond. De Safety Group, waar ook Crowd Support onder valt, zorgde voor de bereikbaarheid, logistiek en veiligheid van dit eendaagse festival. Het dance-evenement is uitzonderlijk rustig en gemoedelijk verlopen. De organisatie van Emporium ziet deze 13e editie van dit festival als de beste editie ooit, zo schrijft ‘De Gelderlander’. Ook wij zijn tevreden.

Lees meer 

Kampioenschap Feyenoord groots gevierd

Wat was het een spannende dag, afgelopen zondag. Na 18 jaar is Feyenoord eindelijk landskampioen 2016-2017 geworden. Crowd Support was zowel in Ahoy aanwezig, waar ongeveer 8000 man de beslissende wedstrijd ging kijken, net als bij de huldiging op de Coolsingel. In totaal heeft Crowd Support zo’n 200 beveiligers geleverd zodat de supporters samen zonder verstoringen de beslissende wedstrijd konden kijken en in de Coolsingel het kampioenschap van hun geliefde club groots gevierd kon worden. Voordat de wedstrijd van Feyenoord begon was er al groot feest in Ahoy. De zaal was al om 12:00 uur open en tot de wedstrijd begon draaide een DJ de leukste hits.

Lees meer 

Eerste Concert Broederliefde een groot succes!

Afgelopen zaterdag gaf Broederliefde haar eerste concert en dit was direct het eerste concert dat in het Sparta stadion “Het Kasteel” is gehouden. Het was dan ook niet alleen een uitdaging voor Broederliefde, maar ook voor Crowd Support, die verantwoordelijk was voor de veiligheid rondom het concert. Wij werkten samen met een voor ons nieuwe organisatie, op een locatie waar nog niet eerder een concert gegeven was. Daarom waren we al vroeg begonnen met de voorbereidingen voor het concert. Dit deden we in goed overleg met de organisatie van het concert en ons zusterbedrijf Traffic Support, die verantwoordelijk was voor een goede doorstroom van het verkeer.

Lees meer 

Veiligheidsdeskundige Crowd Support te gast bij EenVandaag

Gisteren was veiligheidsdeskundige en tevens directeur van Crowd Support Mari van Dorst aanwezig bij actualiteitenprogramma EenVandaag om uitleg te geven over veiligheid bij evenementen. Aanleiding van deze uitzending was de terroristische aanslag op een kerstmarkt in Berlijn afgelopen maandag. Op de vraag of we als Europa een voorbeeld moeten nemen aan Israel waar zware beveiliging aan de orde van de dag is antwoord Mari dat we in ieder geval niet moeten over-reageren. Per evenement is het belangrijk te bekijken wat nodig is, wat mogelijk is en wat wenselijk is. Bekijk de uitzending via deze link.

Lees meer